Nieuws 2022
Publicaties te koop

Op de pagina 'Publicaties te koop' kan u boeken en brochures bestellen die door de leden van de heemkring geschreven werden.

Erfgoeddag zondag 24 april 2022
Erfgoeddag 2022.jpg

Erfgoeddag 2022 zal dit jaar plaatsvinden op zondag 24 april en in het teken staan van het thema Onderwijs.

 

Nu het Filip Neri Lyceum - of voor de jongeren onder ons de Filip Neri Middenschool - in de nabije toekomst verbouwd en herbestemd zal worden, lijkt ons dit een ideale gelegenheid om herinneringen aan onze middelbare schooltijd te verzamelen en met elkaar te delen. Van 1962 tot 2018 liepen immers heel wat inwoners van onze gemeente op het Filip Neri rond als leerling of personeelslid.

Wij zijn dus dringend op zoek naar foto’s, leuke anekdotes, oude schoolkrantjes, rapporten, verslagen van schooluitstappen en -reizen, van schoolfeesten, enz. Daarom nodigen wij jullie op zondag 24 april van harte uit in de tuin van de pastorij in Houthalen-Centrum tussen 10 en 18 u. Het is de bedoeling om voor deze dag zoveel mogelijk van jullie herinneringen aan het Filip Neri te verzamelen. Wij van onze kant doen er alles aan om jullie in een gezellige sfeer te ontvangen en te verwennen met een hapje en een drankje. Samen maken we er een onvergetelijk tuinfeest van!

Heb je nuttige informatie voor ons dan kan je die nu al met ons delen via e-mail naar heemkring@houthalen-helchteren.be of via onze facebookpagina: https://www.facebook.com/DeKlonkviool

Steen met het logo van de Filip Neri Middenschool
Filip Neri Middenschool na de verbouwingen in 1999
Filip Neri Middenschool na de verbouwingen in 1999